16:00

OAFF

Referat: Tegs SK - OAFF

Hemma på utmärkta Tegstunet vinner Teg mot OAFF med 4-0 (1-0)
Första halvlek domineras spelmässigt av Teg som inledningvis ändå inte skapar några giftigare målchanser. OAFF får under första halvtimmen rikta in sig på defensivt jobb och gör det riktigt bra. När man klarat av den värsta anstormningen blir vi i den 30:e minuten överrumplade av ett långt inkast som Teg nickar in till 1-0. Målet känns lite onödigt då det inte är någon större målchans. Sista tio kommer vi längre upp i banan och får också in bollen i straffområdet dock utan att få till någon målchans. Vi går till paus med underläge 0-1 vilket är rättvist i en halvlek där Teg skapat tre bra målchanser utan att få in bollen men på den som inte upplevdes som farlig gör man 1-0.

Andra halvlek inleds offensivare från OAFF och vi har också två hyfsade målchanser i inledningen. I den 55:e minuten straffas vi då Teg gör en snabb omställning där man kommer till skott som Felle räddar men returen slås in till 2-0. 10 munuter senare avgörs matchen definitivt när Teg åter utnyttjar läget då vi tappar boll på mitten och gör 3-0. Sista målet kommer i 90:e minuten då vi lite onödigt tillåter Teg att göra 4-0.

Sett över hela matchen är Teg det bättre laget och rullar långa stunder riktigt bra och vi tvingas mest på defensiven. Defensivt jobbade laget riktigt bra mot ett övermäktigt motstånd. Trots fyra baklängesmål gör OAFF säsongens bästa bortamatch! I den jämna backlinjen går det extra plusset till Magnus Jatko. På mittfältet blev det mycket defensivt arbete där alla jobbade bra och det extra plusset får Joel Hiltunen. Framåt hade vi inte så mycket men trots det plussar vi för Adam Zingmark. Johan Svanlöv gjorde comeback efter skada och var riktigt pigg.

Laget: Felix Pekkari - Johannes Kero, Magnus Krekula, Magnus Jatko, Mikael Olli - John Kalla, Joel Hiltunen (ut 80), Daniel Mäki, Pär Alapää (ut 75), - Adam Zingmark, David Pekkari (ut 60) Ers: Johan Svanlöv (in 60), Rickard Svarvare Digervall (in 75), Elliot Jaako (in 80), Johannes Ylipää, Mikael Krekula, Martin Tano, Martin Pantzare.